Contacteer ons
Heb je hier vragen over?
Heb je hier vragen over?

  Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Nieuws

  Het team van De Arbeidsrechtadvocaten houdt jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond ontslag en arbeidsrecht.

  grensoverschrijdend gedrag

  Ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag, kan dat?

  Er zijn vele vormen van grensoverschrijdend gedrag. Een vorm die de laatste tijd veel in het nieuws is en veel aandacht krijgt, is seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit komt onder andere door de #MeToo-beweging en de uitzending van BOOS, waarin misstanden bij het televisieprogramma The Voice of Holland aan het licht werden gebracht. Grensoverschrijdend gedrag kan… Lees meer »

  ambtenaar & ontslag

  Ambtenaar & ontslag, zo werkt het

  Met de ingang van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) op 1 januari 2020 is het ambtenarenrecht ingrijpend veranderd. De arbeidsverhouding van de meeste ambtenaren is sinds die datum namelijk niet langer gebaseerd op een eenzijdig aanstellingsbesluit van de overheid, maar op een arbeidsovereenkomst naar het ‘gewone’ burgerlijk recht. Slechts enkele groepen ambtenaren zijn hiervan… Lees meer »

  transitievergoeding

  Wat is de maximale transitievergoeding?

  Als werknemer word je het liefste nooit geconfronteerd met een ontslag tegen je wil. Komt het toch zover, dan wil je weten hoe je er zo goed mogelijk uit kan komen. Eén belangrijk onderdeel van een ontslag is de ontslagvergoeding. Wij leggen uit waar je op kan rekenen en hoe je weet dat je de… Lees meer »

  nevenwerkzaamheden

  Ontslag wegens nevenwerkzaamheden, mag dat?

  Nevenwerkzaamheden, wat zijn dat en kan jouw werkgever je ontslaan omdat je ook ergens anders werkt? De regels met betrekking tot nevenarbeid zijn per 1 augustus 2022 veranderd. In deze blog lees je waar je op moet letten als je naast je baan ook nog andere werkzaamheden verricht. Wat zijn nevenwerkzaamheden? Nevenwerkzaamheden zijn (betaalde of… Lees meer »

  passend werk

  Reorganisatie & herplaatsing: wat is passend werk?

  In een eerder blog kwam al even voorbij dat het begrip passend werk een rol speelt bij een reorganisatie en herplaatsing. Tijdens een reorganisatie heeft je werkgever voor de meeste werknemers een herplaatsingsplicht. Je werkgever moet dan eerst onderzoeken of hij deze werknemers kan herplaatsen in ander passend werk, voordat hij ze mag ontslaan. Maar… Lees meer »

  sociaal plan

  Een sociaal plan, wat is dat eigenlijk?

  Gaat je werkgever reorganiseren? Dan kan je te maken krijgen met een sociaal plan. Maar wat is dat eigenlijk? Wat staat erin en moet je er als werknemer mee instemmen? In deze blog vertellen De Arbeidsrechtadvocaten er meer over. Wat is een sociaal plan? Een sociaal plan is een plan dat je werkgever opstelt als… Lees meer »

  ontslag wegens disfunctioneren

  Ontslag wegens disfunctioneren: zo vecht je het aan

  We horen het regelmatig in onze arbeidsrechtpraktijk. Je bent al jaren in dienst bij dezelfde werkgever en opeens krijg je te horen dat je wordt ontslagen. En waarom? Jouw manager is niet tevreden en heeft er geen vertrouwen meer in. Een ontslag wegens disfunctioneren dus. Dit hoef je natuurlijk niet zomaar te accepteren. In deze… Lees meer »

  officiële waarschuwing werk

  Een officiële waarschuwing van je werkgever, wat nu?

  Het kan even schrikken zijn: je hebt op je werk een officiële waarschuwing gekregen. Deze waarschuwing heb je niet zomaar gekregen. Je werkgever is van mening dat jouw gedrag niet door de beugel kan. Wat staat je nu te wachten? Je werkgever kan verschillende redenen hebben om je een officiële waarschuwing te geven. Denk bijvoorbeeld… Lees meer »

  uitwisselbare functie

  Wat is een uitwisselbare functie?

  Gaat jouw werkgever reorganiseren? En is de kans groot dat er daarbij ontslagen vallen? Dan mag jouw werkgever niet zelf kiezen wie hij gaat ontslaan, maar moet hij zich houden aan het afspiegelingsbeginsel. In een eerder blog hebben we je verteld wat dit beginsel inhoudt. Je werkgever hoeft de afspiegelingsmethode alleen toe te passen bij… Lees meer »

  Wilt u hier meer informatie over?
  Neem dan contact met ons op.